logo

Gençlerin dil öğrenmede yurt dışı tercihleri

Küreselleşmeyle birlikte yabancı dil bilgisi ve yurt dışı deneyimi gençler açısından önemli hale geliyor. Artık bir yabancı dil bile yetmiyor. Gençlerin kendilerini daha fazla geliştirmeleri ve küresel rekabette farkındalık sağlayarak öne çıkmaları gerekiyor.

Gençlerin yurt dışı tecrübelerini ve yabancı dil eğitimlerini araştıran 1200 katılımcının yer aldığı çalışma önemli sonuçlar içeriyor. Katılımcıların % 67’si öğrenmekte olduğu bir yabancı dil bulunduğunu belirtiyor. Yabancı dil öğrendiğini belirtenler arasında erkekler, AB SES grubuna mensup katılımcılar ve özel/vakıf okullarında eğitimine devam edenler öne çıkıyor. Öğrenilen dillerin başında % 91 ile İngilizce yer alıyor. İkinci sırada Almanca gelirken, 16-17 yaş aralığında Arapça öğrenen sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Araştırmaya göre katılımcıların sadece %15’i yurt dışına çıkmış. Yurt dışına çıkanlar arasında kadınların oranı (%18) erkelere kıyasla (%12) daha fazla. Ziyaret edilen ülkelerin başında %31 ile Almanya ve İngiltere gelirken, ABD %22 ile üçüncü sırada yer alıyor. Katılımcıların %50’si en çok İngiltere’yi ziyaret etmek isterken %36’sı Fransa ve ABD’yi ziyaret etmek istediklerini belirtiyor.

Dünya