logo

Kırmızıda ikinci geçişte ehliyet geri alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getireceklerini açıkladı.

‘Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı’nda konuşan Bakan Soylu, devlet olarak vatandaşla aradaki güvenin tesis edilmesi noktasında tuzak radar uygulamasının kaldırıldığını hatırlattı. Son 5 yıl içinde kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen 17 bin 682 kazada toplam 140 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 35 bin 573 kişinin ise yaralandığını ifade eden Soylu, “Bu itibarla kırmızı ışık ihlallerinin tekrarında, ehliyetin geçici olarak geri alınması için çalışmalar yapılacaktır” ifadesini kullandı.

Emniyet şeridinden geçişle ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Soylu, emniyet şeritlerinin tren yolu gibi olduğunu ve bu konuda gerekli önlemler alınacağını belirtti.

Hız sınırlayıcı

“En ciddi yeniliklerinden biri olarak ağır vasıtalarda hız sınırlayıcılarının zorunlu hale gelmesini sağlayacağız” diyen Soylu, “Otobüs, kamyon, çekici ve belli bir tonajın üzerindeki kamyonetlerde, gaza basılsa bile aracın belli bir hızın üzerine çıkamayacağı bir sistem getiriyoruz. ” diye konuştu.

9. sınıflara trafik adabı dersi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise “İstiyoruz ki 3-5 yaşındaki çocuklar bile babalarını trafikteki hatalarından dolayı uyarabilsin. 2017-2018 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarımızın 9. sınıflarında trafik adabı dersi okutulacak. Bu derste sürücülere trafikte sakin, saygılı olunması, diğer sürücülere hoşgörü gösterilmesi gerektiği, böylelikle trafik kazalarının, kavgaların ve diğer olumsuzlukların önlenebileceği anlatılmaktadır” dedi.

Milliyet