logo

Hacı adaylarının Hira heyecanı

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidenler zamanlarının büyük çoğunluğunu Kabe'de ibadet ederek geçirirken, Peygamber Efendimize ilk vahyin indirildiği Hira Mağarası'nı da ziyaret ediyor.

Hira Mağarası, Kabe'nin yaklaşık 5 kilometre uzağında ve 621 metre yüksekliğe sahip.
Sarp bir yokuşu bulunan mağara, hacı adaylarının en çok zorlandıkları yerlerden biri olarak kabul ediliyor.
Hacı adayları mağara ziyareti için sabah namazının ardından yolculuğa başlıyor. Türk hacı adayları da mağaraya yoğun ilgi gösteriyor. Hacı adaylarının çoğu yanlarındaki Türk bayrakları ile Hira Mağarası'na çıkıyor.

Mağarayı ziyaret etmek ve geri dönmek ise hacı adaylarının 3 saatini alıyor.

İlerleyen yaşına rağmen yukarı tırmanmaktan vazgeçmeyen hacı adayları, Peygamber Efendimizin kokusunu hissettikleri kutlu mekanda gözyaşlarına boğuluyorlar. Bir çok hacı adayı duygularına hakim olamazken özellikle Türk hacıların yoğun ilgi gösterdiği Hira Mağarası’nda duygu dolu anlar yaşanıyor.

Mağaranın içine girebilmek için uzun süre sıranın kendilerine gelmesi için dışarıda sabırla bekleyen hacı adayları sıra beklerken Nur Dağı’nın tepesinden Kabe-i Muazzama’yı izliyor. Burada dua etmenin bile çok farklı olduğunu belirten hacı adayları manevi iklimden doya doya faydalanmaya çalışıyor.

AA