logo

3 bin ihracatçı yeşil pasaportu cebine koydu

İhracatçılar yeşil pasaportuna kavuştu. Bugüne kadar 3 bin ihracatçıya yeşil pasaport verilirken, toplam 14 bin ihracatçı yeşil pasaport sahibi olacak.

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda ihracatçılar yeşil pasaportlarını almaya başladılar. Bugüne kadar 3 bin ihracatçı yeşil pasaport sahibi olurken, toplamda bu sayı 14 bine ulaşacak.

Bakanlar Kurulu’nun “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararı”na göre; Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan ihracatçı firma temsilcilerine yeşil pasaport veriliyor.

Firmalar kademeli olarak daha fazla yeşil pasaporta da sahip olabiliyorlar. Karara göre ihracatı; 1 milyon doları ile 10 milyon doları arasında olan firmalara 1, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmalara 2, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmalara 3, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmalar 4, 100 milyon dolar üzerinde ihracatı olan firmalara ise 5 yeşil pasaport veriliyor.

Dünya