logo

İstanbul 10. Zabıta Tüketici Hakları Ödülü 'Tüketici Rehberi' programının oldu

AKRA, sağlıklı beslenme ve gıda katkı maddeleriyle ilgili bilgilerin aktarıldığı “Tüketici Rehberi” programıyla “Radyo-TV program” ödülüne layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından Tüketiciyi Koruma Haftası (13-19 Mart) kapsamında düzenlenen 10. Zabıta Tüketici Hakları Ödülleri töreninde, tüketici haklarını korumaya yönelik çalışma yapan kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Programda ayrıca İstanbul genelinde lise ve ortaokullar arasında ‘tüketici hakları’ konusunda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.

Programın açılışlına konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, tüketici hakkının aynı zamanda bir kul hakkı olduğunu belirterek, “Her birimiz günlük hayatta birçok sözleşmenin tarafı oluyoruz. Tüketiciler olarak hizmet aldığımız alanlarda sözleşmelerin okunamamasından kaynaklanan sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Alışveriş kültürü değişiyor, ticaret sanal ortama kayıyor. Tüketici olarak alışverişlerde hangi haklara sahip olduğumuzu biliyor muyuz? Yaptığımız çeşitli düzenlemelerle; sözleşmelerin daha okunaklı hale getirilmesi, cayma bedelinin on dört güne çıkarılması gibi zorunluluklarla tüketici mağduriyetlerini çözmeye çalışıyoruz. Tüketiciler de bilinçli hareket etmeli ve çeşitli pazarlama hilelerine karşı dikkatli olmalılar” dedi.

17 Mart 2017 Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törende AKRA’ya “Radyo-TV program”  ödülünü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali takdim etti.

“Tüketici Rehberi”

Bilinçli tüketici olmak, gıda maddelerini alırken gözetilmesi gereken öncelikler, sağlıklı beslenmek için katkı maddeleriyle ilgili takip edilmesi gereken stratejiler gibi konuların anlatıldığı; Prof. Dr. Fatih Gültekin’in hazırlayıp sunduğu  “Tüketici Rehberi” programı,  hafta içi her gün 11.00’de AKRA’da yayınlanıyor.