logo

Kahramanmaraş'ta minik öğrenciler 'Ben Anadoluyum' dedi

Kahramanmaraş Yahya Kemal İlkokulu öğrencileri, 'Ben Anadoluyum' şiirinin yazarı Şair Hacı Gürhan ile biraraya geldi.

Etkinlikte konuşan okul müdürü Hüseyin Yılmaz, "Biz okulumuz öğrencileriyle 'Ben Anadoluyum' şiirini ezbere güzel okuma projesi başlatmıştık. İstiyoruz ki tedirginlik nedeni güncel gelişmelere sağduyulu bir ittifak zemini oluşturması bakımından ortak noktalarımızı ön plana çıkararak birleşelim. Ükemizin geleceğini tehdit eden ayrılıkları bir kenara bırakalım. Zaten yakın tarihimizde benzer dış ve iç saldırılarla ve oyunlarla karşılaşan Müslümanlar, bu zor süreçte İslam kardeşliğini tesis etme yolunda önemli toplantılar gerçekleştirip mezhep ayrımı gözetmeksizin Sağduyulu İttifak için ciddi kararlar aldılar. Bizler de Yahya Kemal İlkokulu olarak bu bilinci öğrencilerimize aşılayarak örnek projeler üretiyor ve gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Öğrencilerin hep birlikte ezbere okudukları 'Ben Anadoluyum' şiirinden sonra söz alan şair Hacı Gürhan, çok duygulandığını, böyle bir ortamda çocuklarla olmanın heyecınını yaşadığını belirtti. Şair Hacı Gürhan, "Bu memleket hepimizin, biz birlik ve beraberlik içerisinde yaşama kültürü olan büyük bir aileyiz" dedi.

Konuşmasının devamında Gürhan, şiirinden bir bölümünü okudu:

“Ey sevgili kendine gel! Sen bensin, ben sizim.
Çanakkale'de yatan binlerce kefensizim.
Beni benden ayırmak ne mümkün!
Aynı bedenim, aynı kemiğim, aynı tırnağım, aynı dişim.
Ben anayım, ben babayım, ben dayı, yeğenim, ben eşim.”

Şair Gürhan, "Yahya Kemal İlkokulu öğrencilerimizin, milli bilinç için küçük yaştan itibaren eğitilmeye başlanması ve bu iş için benim şiirimin seçilerek öğrencilerin şiiri ezberlemesi ülkem adına beni gururlandırdı" dedi.

Program, öğrencilerin soru-cevap bölümü ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.