logo

'15 TEMMUZ İSLAM DÜNYASININ SON SINAVI'

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı silahlı darbe girişimi bu bakımdan İslam dünyasının son imtihanı mahiyetindedir. Zira o birlik, beraberlik öyle zannediyorum ki son asrın değil, belki de asırların en güzel örneğidir.

Müslümanlar olarak ihtiyacımız olan tek şey Kur'an-ı Kerim'in ve Sevgili Peygamberimizin bize gösterdiği yoldan yürümektir. Bu yol tüm dünyanın referans aldığı demokrasiyi, özgürlükleri de kapsayan çok daha geniş, emin bir yoldur.

AVRUPA SEN İŞİNE BAK
Paris'te teröristler 5-10 kişiyi öldürüyor, dünya liderleri nerede, Paris'te. Belçika'da olduğunda Brüksel'de. Yahu burada bir darbe yapılıyor, bu darbe milletinin oylarıyla iş başına gelmiş bir sivil iradeye yapılıyor, demokrasiye karşı yapılan bir darbe. 
Bu darbe yapıldığı halde bize hâlâ akıl veriyorlar. Dedikleri de, "Geçmiş olsun, üzgünüz" falan. Arkasından "Ama işte birçok asker görevinden alınıyor, memurlar görevinden alınıyor endişelerimiz var. Şimdi bunlara ne diyeceksin? Biz de onlara şunu söylüyoruz, "Siz işinize bakın, biz işimizi biliriz." Çünkü bunlar hep bugüne kadar kendilerine karşı emir kulu aramışlar. Emir kulu bulmuşlar. Biz kula kul olmayacağız. Biz sadece Hakk'a kul olacağız. 
İslam dünyasının da -birkaç samimi dostu ve ülkeyi kenara koyarsak- önemli ölçüde böyle bir tavrın içinde olmasını anlayabilmiş değiliz. Kimin ne olduğunu, hangi hesaplar içinde olduğunu da biliyoruz.
Gün ola harman ola...
Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı