logo

Tüketici Hakem Heyetleri yeniden düzenlenecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerinin yapısında bazı değişiklikler yapacaklarını açıkladı.

Başvuru yoğunluğu nedeniyle tüketici hakem heyetlerinde hızlı, sağlıklı kararların oluşmadığını dile getiren Tüfenkci, bunların sayılarının ve niteliklerinin yeniden düzenlenmesi için hazırlık yaptıklarını, yakında hayata geçireceklerini söyledi.

Tüfenkci, tüketicinin korunması için gerekli yasal altyapıyı oluşturduklarını, tüketici bilincinin artırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Tüketici hakem heyetlerinin yapısında bazı değişiklikler yapacaklarını da belirten Tüfenkci, "Tüketici hakem heyetlerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Başvuru yoğunluğu nedeniyle hızlı, sağlıklı kararların oluşmadığını görüyoruz. Büyük oranda tüketici lehine kararlar çıkıyor ama sadece tüketici lehine kararların çıkması yetmez, kararların adil olması gerekiyor. Bu anlamıyla tüketici hakem heyetlerinin sayılarının ve niteliklerinin yeniden düzenlenmesi için Bakanlığımızın bir hazırlığı var, yakında hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya