logo

Ege Denizi'nde göçmen hareketliliği 11 kat arttı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin şubat ayında yasa dışı göçe karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 8 bin 500 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin sayısı ocak ayına göre yüzde 50, geçen yılın aynı dönemine göre ise 11 kat artış gösterdi.

Bazı Avrupa ülkelerinin belirli sayılarda mülteci kabul edeceklerini açıklamalarının ve "Almanya'da daha iyi yaşam koşulları sunulduğu ve kişi başına 350 avro ödendiği" söylentilerinin ardından artış gösteren yasa dışı göç, her ay artarak devam ediyor.

Yeni önlemler

Sahil Güvenlik Komutanlığı, ülkelerindeki savaştan kaçarak hemen hemen her gün 'yeni bir yaşam' ümidiyle ölüm yolculuğuna çıkanlar için Ege Denizi'nde olağanüstü önlem almaya başladı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, bünyesinde barındırdığı 5 bin personeli seferber etti. Kıyı şeridindeki personel, talimatla Ege'deki birliklerde görevlendirilmeye başladı.

Özelikle son günlerde sık sık operasyonlara çıkan ekipler, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca sığınmacıyı yakaladı.

Öte yandan, alarma geçen Sahil Güvenlik, B planını devreye sokarak, sığınmacıların yoğun olarak geçiş yaptığı bölgelere karakol kurulması için çalışmaya başladı. Bu karakolların yerleri ise uzman ekip tarafından belirlendi. Çeşme, Dikili, Küçükkuyu gibi ilçelere karakol kuracak olan ekipler, bu karakolların sayısını ise yoğunluğa göre artıracak.

AA, Y.Şafak