logo

‘Soğan, sarımsak doğal antibiyotik’

Grip sezonunun kapıyı çaldığı bugünlerde bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sonbahar hastalıklarından korunmak mümkün. Grip karşısında sağlıklı ve dengeli beslenmenin son derece önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, “Önemli olan hasta olduktan sonra değil, hasta olmadan önce sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücut direncimizi artırabiliriz” diyor.

Güneş’in bağışıklığı güçlendirecek önerileri şöyle;

- Kuşburnu ve yeşil çay koruyor: “Kuşburnunun içeriğindeki yüksek C vitamini, enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekliyor. Yeşil çay da içeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan barındırıyor. Bu yoğun içerik sayesinde özellikle sonbahar ve kış aylarında mikroplarla savaşımızda bizlere yardımcı oluyor. Her gün bir iki fincan yeşil çay içilebilir.

- Soğan, sarımsaktan çekinmeyin: İş hayatı ve sosyal yaşantısını düşünerek akşamları soğan ve sarımsak tüketmekten kaçınanlar ise yanlış yapıyor. Çünkü doğal antibiyotik olarak adlandırılan soğan-sarımsak virüslerin zararlı etkilerini önlüyor ve enfeksiyonlarla mücadelede vücuda yardımcı oluyor. Soğan ve sarımsak bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmede çok büyük katkı sağlıyor.

Milliyet