logo

M. Es’ad Coşan Hocaefendi doğumunun Hicri 80. yılında yâd ediliyor

20. yüzyılın önde gelen âlim, ârif, önder ve mürşid-i kâmillerinden Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 80. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim hatimleriyle ve AKRA’da özel programlarla  yâd ediliyor.

M. Es’ad Coşan Hocaefendi, AKRA’da farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla gün boyu, akşam namazını müteakiben ise İskenderpaşa Camii’nde severleri tarafından anılacak. 

Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin Mevlid kandilinde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği devam ediyor. Merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, doğumunun 80. yılı olan Hicri 13 Safer 1437, Miladi 25 Kasım 2015 Çarşamba günü akşam namazını müteakip Fatih’teki İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim duasıyla, AKRA’da ise gün boyu sürecek farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla yâd ediliyor.

İskenderpaşa Camii’ndeki programda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Baş, “Bir Muslih Mürşid-i Kâmil Olarak Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi” başlıklı bir konuşma icra edecek. 

Sohbetin ardından, dünyanın farklı noktalarında okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla İskenderpaşa Camii İmam Hatibi Mikdat Kutlu’nun yapacağı hatim duası saat 22.00’de AKRA’dan da yayınlanacak.

20. yüzyılın mürşidi kâmillerinden gönüller sultanı M. Zâhid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 122. yılında, Hicri 1 Safer 1437, Miladi 13 Kasım 2015 Cuma günü günü yâd edilmişti.