logo

Okul servislerine kameralı takip

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, servis taşımacılığı ve servis işletmeciliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin geleceğini taşıyan öğrenci servislerine gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Servis şoförlerinin, çocuklara ailesinden sonra en yakın kişi olduklarını anlatan Apaydın, o nedenle servis seçiminde hassas davranılması gerektiğini kaydetti.

Servis İşletmecileri Odası’na kayıtlı olmayan araçların seçilmemesi konusunda aileleri uyaran Apaydın, “Siz bir minibüse ya da otobüse binersiniz, kaptanı beğenmezseniz bir sonraki durakta inersiniz ancak okula giden öğrencilerimizin böyle bir şansı yok. Evden okula, okuldan da eve aynı servis aracıyla gidecektir. Bu nedenle servis seçimi çok önemli, velilerimiz bu konuda hassas davransın. Biraz daha uygun fiyatlı olan korsan servislere itibar etmesinler” diye konuştu.

Apaydın, son zamanlarda yaşanan bazı olumsuz durumlar nedeniyle Türkiye genelindeki servis araçlarına kamera sistemi yerleştirilmeye başlandığına işaret etti.

Apaydın, servis araçlarına biri önde, biri arkada, biri sağda, biri de içeride olmak üzere 4 kamera yerleştirileceğini ve bu kamera sistemiyle velilerin, araçların nerede olduğunu ve servisin içini akıllı telefonlar aracılığıyla takip edebildiklerini kaydetti.

Milli Gazete