logo

MEC Vakfı’ndan 10. uluslararası kurban organizasyonu: '100 Bin Tebessüm'

Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Vakfı, bu yıl "100 bin tebessüm" çağrısıyla düzenlediği 10. uluslararası kurban organizasyonuyla kurban ibadetini kolaylaştırma ve lâyıkıyla yerine getirme hizmetine devam ediyor. 

Organizasyon ile onlarca ülkeden alınan vekâletler, herhangi bir aracı kuruma bırakılmadan ilk elden gerçek ihtiyaç sahiplerine tüm dünya Müslümanlarından hediye olarak ulaştırılıyor.

Avustralya’daki Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu yılki organizasyonumuzda küçükbaş kurban bedeli 230 Avustralya Doları (Yaklaşık 467 TL)  olarak belirlenmiştir” denildi.

Kurban bağış ve vekâlet işlemleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Kurban organizasyonuna özel olarak bu yıl ilk kez tasarlanan www.100bintebessum.org ile vakfın internet sitesi www.mecvakfi.org adresini ziyaret edenler, kurban organizasyonuyla ilgili detaylı bilgi edinebiliyor ve kredi kartıyla kısa sürede kurban bağışında bulunabiliyorlar. İşlem sonucu alınan referans numarası, kayıt, vekâlet ve ödeme işleminin tamamlandığını gösteriyor. 

Avustralya’da faaliyetlerini sürdüren Mahmud Es’ad Coşan Vakfı, son 9 yıldır düzenlediği kurban organizasyonuyla Endonezya’daki yakın ilgiye ve yardıma ihtiyaç duyan, günde 1 doların altında gelirle hayata tutunan gerçek ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye yardım elini uzattı ve kurban etlerini ilk elden dağıttı. 

Organizasyon Hakkında

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’nın 1436 Kurban Organizasyonu için hazırladığı 100bintebessum.org  sayfasında şu bilgilere yer veriliyor:

“Müslümanlarla ilgili gündem hep Ortadoğu olsa da Asya-Pasifik’teki Müslüman nüfus oranı Ortadoğu’nun 3 katıdır. Bu bölge, küresel güçlerin sürekli ilgi odağında bulunan, diğer Müslüman ülkeler tarafından genellikle unutulan önemli bir bölgedir.

Gerek sömürge döneminde, gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endoezya halkı İslamî kimliğinden, maddî ve manevî değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.

Buna rağmen İslâm’ı gereği gibi yaşamaya çalışanların sayısı da az değildir.

Özellikle son yıllarda dinî hayata dair bilinçlenme hız kazanmış, halkı yeniden İslamî kimliğine kavuşturma ve aynı zamanda sosyal dayanışmayı sağlama amacı taşıyan çalışmalar giderek artmıştır.

Uluslararası kurban organizasyonumuz, insanî ve İslamî bir vazife olarak, unutulan diyarlarda yüz yıllardır ihmal edilen kardeşlerimize hem maddî hem de manevî destek olmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalardan biridir.

Ayrıca yoğun olarak ilgi çekilen, herkesin ilgi gösterdiği yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği, gözden ırak yerlere ulaşılmasını ve yardım götürülmesini önemsiyoruz.

Bunu yaparken bütün aşamalarda kendi kaynaklarımızı kullanarak, yardımın garantili bir şekilde “gerçek ihtiyaç sahiplerine” ilk elden (aracı bir kuruma bırakmadan) ulaştırmaya gayret ediyoruz.”

Detaylı bilgi ve kurban bağışı için www.100bintebessum.org ve www.mecvakfi.org sitelerini ziyaret edebilirsiniz.