logo

Soudelor tayfunu önüne geleni yıkıyor!

Çin'de saatte 173 km. hızla esen Soudelor tayfunu nedeniyle 21 kişi öldü. 223 evi yerle bir edip, 272 otoyolu yıkan tayfunun bilançosu 644 milyon dolar

Tayvan'ı vurduktan sonra rotasını Çin'e çeviren Soudelor tayfunu hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Saatteki hızı 173 kilometreyi bulan tayfun nedeniyle sel ve göçük sonucu 21 kişinin hayatını kaybetti, beş kişiden ise halen haber alınamıyor.

Ülkenin doğu bölgelerinde özellikle Cıciang, Fucien, Anhui ve Ciangşi eyaletlerinde 3 milyondan fazla kişi tayfundan olumsuz etkilenirken, bölgede elektrik kesintileri yaşanıyor. Tayfundan en çok etkilenen Cıciang eyaletinde meydana gelen sel ve toprak kaymasında 223 evin yıkıldığı, 272 otoyol ve 43 bin 600 hektarlık ekili tarım arazisinin büyük ölçüde zarar gördüğü belirtildi. Eyalette tayfuna bağlı doğal afetler nedeniyle doğrudan ekonomik kaybın 4 milyar yuen (yaklaşık 644 milyon dolar) olduğu açıklandı. Diğer yandan, bölgede birçok uçak ve tren seferi yapılamazken, bazı otoyollar da ulaşıma kapatılmıştı. Bölgeye 100 binden fazla arama kurtarma ekibinin sevk edildiği kaydedildi.

Sabah