logo

Bakanlık iftariyelikleri denetimden geçirecek

Her yıl ramazan ayında denetimlerini sıkılaştıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu yıl da toplu üretim ve satış yerlerine göz açtırmayacak. Özellikle iftariyelikler denetimlerin merkezinde yer alacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda denetimlerine hız verdi. Özellikle iftariyelikleri radarına alan bakanlık, ramazanın ikinci haftasından itibaren de şekerleme ürünlerine odaklanacak. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, geçen yıl ramazan ayında yürütülen denetimlerde en çok bozuk gıdaların piyasaya sürülmesi ile ilgili uygunsuzluklar saptandı. Toplam 32 bin 617 denetim gerçekleştiren bakanlık, bu çerçevede toplam 1 milyon 586 bin 717 lira para cezası kesti.

Sütlaç uyarısı

Ramazan ayı öncesinde tüketicileri özellikle sütlaç, kazandibi, dondurma gibi bozulma riski yüksek olan ürünler için uyaran bakanlık, soğukluğunun kontrol edilmesi uyarısını yaptı. Bakanlık, gıda ürünleri satın alırken dikkat edilecekleri şöyle sıraladı:

  • Etiketlerde mutlaka bakanlığın onay numarası ile ithal bir ürün ise; ithalat izinlerinin olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Ürün etiketinde yer alan bilgilerin okunmayacak derecede silik olmamasına dikkat edilmeli.
    Son tüketim tarihi geçmiş ürünler alınmamalı.
  • Teknik ve hijyenik koşullara uygun olmayan açıkta satılan gıdalar ile ambalajı yırtılmış, bozulmuş ve deforme olmuş ürünler satın alınmamalı.
  • Orijinal ambalajından çıkarılmış satın alınan gıdaların etiket bilgileri (son tüketim tarihi, üretici firma vb.) istenmeli.

Sabah