logo

Ramazan pidesine gram ayarı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, ramazan sofralarının baştacı pideye bu yıl gram ayarı yaptı. Fiyat 1.5 TL'de sabit kalırken gramaj 300'den 250'ye indi.

Ramazan yaklaşırken gıda üreticilerinden art arda yeni fiyat ayarlamaları geliyor. İftar sofralarının olmazsa olmazı ramazan pidesinin etiket fiyatı bu yıl değişmedi. Ancak Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pideye bu yıl etikete yansıtılmayan bir zam yaptıklarını ifade etti. Balcı, "İki yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında bu sene değişikliğe gittik. 2014'te Ankara'da 300 gramı 1.5 liradan satılan pideyi bu yıl 250 gramına 1.5 lira ödeyerek yiyeceğiz" dedi. Balcı bu yıl ramazan pidesinin kilo fiyatının azami 6 lira olacağını da belirtti.

İllere göre değişiyor

Yaptıkları maliyet hesapları sonucunda pide fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını anlatan Balcı, rakamın illere göre değişiklik gösterebileceğinin altını çizdi. Balcı, "İllerdeki gram ve fiyatlar farklı olmasına rağmen kilogram bazında 6 liranın üzerinde olmadığını göreceğiz. Fırıncı esnafın gerekli fedakârlığı yaptığını düşünüyorum. Maliyetler artınca değişiklik de zorunlu oldu" şeklinde konuştu. Ekmekte ise yaklaşık üç yıldır fiyatın değişmediğini vurgulayan Balcı, ramazana özel bir artış olmayacağının altını çizdi.

Sabah