logo

Berat Kandili'nde camiler doldu

Berat Kandili Türkiye'nin tüm camilerinde ve bir çok ülkede büyük katılımla kutlandı. Camilere akın edenler okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla kandili idrak etti.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilenBerat Kandili akşamında müminler camilere akın etti. Başkent'te Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde düzenlenen kandil programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tüm camilerde aynı anda dua...

Türkiye genelinde 85 bin camide yatsı namazına müteakip aynı anda dua edildi.

Ellerin semaya af ve mağfiret için açıldığı bugünde, tüm camilerde okunan duada ilk olarak tövbe ve istiğfarda bulunuldu.

İstanbul'da kandil

Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, başta Süleymaniye ve Sultanahmet olmak üzere, İstanbul'daki camilerde saf tuttu.

Kandile özel program düzenlenen Süleymaniye Camisi'ni dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi namaz kılıp, dua etti. Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

"Peygamberler Şehri"ne çevre illerden ziyaret

Şanlıurfa'da da vatandaşlar Berat Kandili dolayısıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte, çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, Berat kandili dolayısıyla Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelen vatandaşlar camilerde namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim okudu.

Edirne

Edirne'de de vatandaşlar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ne akın etti.

Edirneliler ve Batı Trakyalılar, akşamın erken saatlerinden itibaren Selimiye Camisi'ne gelmeye başladı. Kalabalık nedeniyle camide yer bulamayan vatandaşlar, avluda namaz kıldı.

AA