logo

Ege'de iki günde 385 göçmen kurtarıldı

Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Ege'de yakalanan göçmen sayısı iki gün içinde 385 oldu. 

İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale'de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından geçen 5- 7 Eylül arasında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, yaşadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen toplam 385 göçmen kurtarıldı, bir insan taciri yakalandı, bir göçmenin ise cesedine ulaşıldı.
Fırtınalı havada umuda yolculuk yaparken su alıp batmaya başlayan şişme bottaki kaçakların kurtarılma anı ise saniye saniye görüntülendi. Dalgaların arasında hayatta kalmak için mücadele veren ve Sahil Güvenlik botundaki askerlere ellerini uzatan kaçakların görüntüleri, yaşanabilecek olası faciayı gözler önüne serdi.

Yunanistan'a ait adalara yasadışı yollardan geçtikten sonra Avrupa ülkelerinde yeni bir hayat kurmanın hayalini düşleyen yüzlerce kaçak, çıktıkları umut yolculuğunda ölümden döndü.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, geçen yıl ve bu yıl kurtarılan kaçakların sayılarına da değinildi. Açıklamaya göre, geçen yıl yaşanan 251 olayda toplam 6 bin 937 göçmen kurtarılırken 71 insan taciri yakalandı, bu yıl ise rakamlardaki artış dikkat çekti. Bu yıl Ege Denizi'nde yaşanan toplam 332 olayda, 8 bin 107 göçmen kurtarıldı, 46 insan taciri yakalandı.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi