logo

MEB'den TEOG için 'Paniğe gerek yok' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kurt, "Nakillerde ilk hafta olduğu için özel okullara giden öğrencilerden boşalan kontenjanlar sistemde görünmüyor. Paniğe gerek yok" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, "Geçen senenin 9. sınıf açık lise ve özel okula geçiş rakamlarını topladığınızda yaklaşık 200 bine yakın bin kontenjan boşluğu oluşacak. İlk 2 haftada özel okula ve açık liseye geçişler sisteme tam yansımadığından bu tür sıkıntılar yaşanacak. Ama 3. hafta, özel okulların ve açık liselerin boşalttığı kontenjanlara yapılan nakillerle biz bu sorunu tamamen çözeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler iki hafta içinde ilçelerine geri dönebilecek'

TEOG sınavının ardından liseye yerleştirilen 1.3 milyon öğrenciden 50 bininin yaşadıkları ilçenin dışındaki okula kayıtları yapıldı. Yurtdışından sınava giren ya da sisteme adreslerini girmeyen bin 600 öğrenci kütüklerine göre yerleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin istediği okula gidebilmesi için önümüzdeki 5 hafta boyunca 240 bin öğrencinin başka yere nakil olmasına sağlayacak. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, "Veliler 2 hafta sabretsin. Herkes ilçesine geri dönecek" dedi. Kurt, 150 bin öğrencinin açık liseye, 30 bin öğrencinin özel okula gideceğini, 50 bin öğrencinin ilçelerine, 10 bin öğrencinin de bir üst puanlı okula nakil isteyeceğini düşündüklerini söyledi.

Sabah