logo

Yemen'de çocukların Kur'an sevinci

Yemen’de değişmeyen bir Ramazan geleneği olan Kur’an-ı Kerim dersleri bu yıl da camilerde devam edecek. Sana’daki tarihi Cami’ül Kebir’de (Ulucami) yaz tatiline giren çocuklar, geleneksel yöntemlerle Elif-Ba, maharic-i huruf (harflerin çıkış yerleri) tecvid ve Kur’an dersleri görecek.

Tamamen gönüllülük yöntemi ile uygulanan ve en yaygını Ulu Cami avlusunda olan kurslar, sadece Kur’an dersleri ile sınırlı değil, Çocuklara dini bilgiler ve ilahiler de öğretiliyor.

Kutsal ramazan ayının da yaklaşmasıyla artan heyecan, Sana’daki birçok cami gibi tarihi Ulu Cami’de de hissediliyor. Cami avlusunda değişik yerlerde küme küme ders halkaları oluşturan çocuklara bir yerde Elif-Ba, diğer yerde tecvid bir başka yerde ise ilahi dersleri veriliyor. Birbirinden güzel sesli çocukların okuduğu ilahilere geleneksel yöntemlerle öğretilen maharic-i huruf (harflerin çıkış yerleri) derslerinin sesleri karışıyor. Her bir harfin defalarca tekrar edildiği mahreç derslerinde yaşları ilköğretim çağlarında olan onlarca çocuk, Kur’an-ı Kerim’i düzgün okuyabilmek için gayret gösteriyor.

Millî Gazete