logo

Yoğun sis etkili oluyor

Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı karşılıklı gemi trafiğine kapatılırken İzmir’de hava ulaşımı dört saat durdu. Muğla, Kocaeli ve Sakarya’da görüş mesafesi 20 metreye düştü
 
Türkiye’yi etkisi altına alan sis, hayatı olumsuz etkileye devam ediyor. Yoğun sis nedeniyle geçen gece İstanbul’da karayolu ve deniz trafiğinde sıkıntılar yaşandı. Sürücüler araçlarının sis lambalarını ve dörtlülerini yakıp ilerlerken Boğaziçi Köprüsü gişeler de görünmez hale geldi. İstanbul Boğazı ise “düşük görüş” nedeniyle saat 02.30’dan itibaren gemi trafiğine kapatıldı.
 
İzmir’de yoğun sis hava ulaşımını da aksattı. Saat 06.00 ile 10.42 arasında Adnan Menderes Havalimanı’na uçak iniş kalkışı yapılamadı.  Sisin dağılmasının ardından saat 10.42’den itibaren uçak seferleri yapılmaya başlandı ancak rötarlı seferler, havalimanında bekleyen yolcuların tepkisini çekti. Bu arada sis engeline takılan yolcuların yanı sıra, dağıtım izni için memleketlerine gidecek askerlerin de, iki gündür alanda bekledikleri belirtildi.
 
Muğla, Kocaeli’nde ve Sakarya’da yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20- 30 metreye kadar düştü.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü sisin bugün ve yarın İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Muğla, Çankırı, Ağrı, Isparta, Karabük ve Bartın başta olmak üzere Türkiye genelinde yer yer yoğun olarak etkili olacağını açıkladı.
Meteoroloji sis nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Sisin salı günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.
 
Milliyet