logo

Üniversite adaylarına uyarı

ÖSYM Başkanı Demir, üniversite sınavına girecek adayları başvurularını son güne bırakmamaları ve şifrelerini hiç kimseyle paylaşmamaları konusunda uyardı 

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarındaki (LYS) soruların Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun olmasına önem verdiklerini söyledi. ÖSYS sürecinin 2 Ocak 00.00 itibarıyla başladığını anımsatan Demir, sistemin sağlıklı bir şekilde başlaması için teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi. 

Demir, "Başvuruyu uzatmak istemiyoruz. O nedenle adaylar başvurularını son güne bırakmasınlar" uyarısında bulundu. ÖSYS'nin ilk aşamasının martta YGS ile ikinci aşamasının ise haziranda LYS ile gerçekleştirileceğini ifade eden Demir, adaylarının zamanını iyi planlamasının önemine işaret etti. Adayların her iki sınavı birlikte düşünerek çalışmaları gerektiğini belirten Demir, "Adayların LYS içerikli dersleri de bu süre içinde planlamaları 23 Mart'tan sonraki süreci çok daha iyi değerlendirmelerine yol açacaktır. Tüm adaylara bu kapsamda başarılar diliyorum. Sakin olmalarını ve tabii ki bir heyecan konusu ama mümkün olduğunca o heyecanlarını kontrol altında tutmalarını öneriyorum" diye konuştu.