logo

Gazze'deki selde 5 bin kişi evsiz kaldı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 4 gün boyunca etkili olan şiddetli fırtına ve yağışın neden olduğu sel ve su baskınlarında biri genç 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5'i ağır 108 kişinin yaralandığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise şiddetli fırtına ve yağışın yaklaşık 64 milyon dolar zarara neden olduğu bildirildi.

Olayda yaklaşık 3 bin 300 konutun su altında kaldığı, altyapı ve yollardaki zararın 12 milyon dolar olduğu kaydedildi.

İsrail ablukası ve Mısır'ın da "Can damarı" konumundaki tünelleri kapattığı, 1,8 milyon nüfuslu Gazze'de, bir süredir yaşanan yakıt krizi nedeniyle de Hükümet, kötü hava koşullarıyla mücadelede yetersiz kalıyor.

Gazze'ye akaryakıt pompalanmaya başladı

Katar'ın Gazze'ye verdiği 10 milyon dolarlık fonla İsrail'den bölgeye elektrik üretimi için 450 bin litre mazot pompalandı

Gazze'de yakıt yetersizliği nedeniyle 6 hafta önce faaliyeti duran elektrik santraline 450 bin litre mazot pompalanmaya başladı.

Alınan bilgiye göre Katar'ın, Filistin yönetimine temin ettiği 10 milyon dolarlık fonla İsrail'den alınan yakıtın bugün sabah saatlerinde Gazze'ye sevkiyatı başladı. Gazze'deki Filistin hükümeti, elektrik santralinin 5 ay boyunca çalışmasını sağlayacak ve yine Katar tarafından bir gemiyle gönderilen yakıtın da kısa süre içinde bölgeye ulaştırılacağını bildirdi. 

Dünya Bülteni