logo

Bedelliye ek süre geliyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik ile ilgili çıkan yasadaki yaş ve bedel sınırını hiç değiştirmeden yeni bir kanun değişikliği yapacaklarını belirterek, ''Bir aylık ek başvuru süresi getiriyoruz'' dedi. 
Yılmaz, gazetecilerin, ''bedelli askerlikle ilgili hak sahibi olup başvuramayanlar ile taksitlerini geciktirenlere yeni başvuru hakkı tanınmasını öngören yasa teklifi'' ile ilgili sorularını yanıtladı.
Bedelli askerlik ile ilgili çıkarılan kanunda, 6 ay içinde başvurmak ve başvurduktan sonra da yarısını ödemek şartı getirildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: ''Kişinin geri kalanı da diğer 6 ayda ödeyeceği bir kanun getirdik. Şimdi kişinin kafasında şöyle canlanıyor: 'Ben 15 Haziran 2012'de başvursam, bu başvuru süresi 6 aylıktı, dolayısıyla ikinci taksiti de 15 Aralıkta öderim' diye düşünüyordu. Ancak kişi birinci taksitini Mart'ta ödemiş, ikinci taksitini de yasaya göre, 6 ay sonra yani Eylül ayında ödemesi gerekiyor. Ama Eylül'ü geçirmiş; Ekim, Kasım gelmiş. Ama o kişi hala kafasında son taksit ödeme günü olarak Aralık 15'i zannediyor. Bizim şimdi yaptığımız husus şu: Çıkan yasadaki yaş ve bedel sınırını hiç değiştirmeden yeni bir kanun değişikliği yaparak, bir aylık ek başvuru süresi getiriyoruz. Bu çerçevede 200'ün üzerinde sayı var, 7 tane dava açan var. Bir tanesinin talebini mahkeme kabul etmiş.''

Milli Gazete