logo

Gazze'de ölümler artıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik 'Bulut Sütunu' operasyonu altıncı gününe girerken, sivil can kayıpları da artıyor. Bu sabah itibariyle ölü sayısı 95'e yükseldiği, yaralı sayısının da 500'ü geçtiği bildiriliyor.
Hamas, İsrail'in gece boyunca devam eden saldırılarında 18 Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Son olarak, İsrail uçaklrının bu sabah Gazze'nin güneyindeki bir yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 4 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.
Zeytun mahallesindeki bir apartmanın İsrail uçakları tarafından vurulduğunu, saldırıda 2'si çocuk 3 kişinin öldüğünü duyuruldu
6 günlük saldırıların en kanlısı ise dün yaşandı. İsrail F 16'ları tarafından fılatılan füzelerin şeyh Radvan mahallesindeki 4 katlı bir apartmana isabet etmesi sonrasında 12 Filistinli hayatını kaybetti. 
Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de tıbbi malzemelerin yeterli olmadığı uyarısında bulunuyor. Yardım kuruluşları da, günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanan bölgede su ve yiyecek sıkıntısı başgöstermesinden endişe edildiğine dikkat çekiyor.
Mısır'dan Gazze'ye geçen bazı yardım gönüllüleri Gazzelilere tıbbi malzeme verdi.
Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Salı günü Gazze'ye gidecek.
İsrail’in Gazze’ye, havadan ve denizden düzenlediği saldırılar,  dünyanın bir çok yerinde protesto ediliyor. Protestolara musevilerde katılıyor. Ve israil savaş suçu işlemekle suçlanıyor