logo

Trafik kazalarında ilk 10'dayız

Kurban Bayramı tatiline çıkacakları uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin trafik kazalarında ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Bayramlarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat daha artış gösterdiğine dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sürücülere uyarılarda bulundu. Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmasını tavsiyesini eden Palandöken, "Sürücülerimiz asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamalı. Bayramlarda yoğunlaşan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Ancak trafik kurallarına uyma konusundaki sıkıntı halen devam ediyor. Kazalarda yaşanan yaralama ve ölümleri trafik kurallarına uyarak durdurabiliriz, hiç değilse azaltabiliriz." dedi.
Yağmurlu havalara dikkat!
Bazı bölgelerde aşırı yağışların etkili olduğunu ifade eden Palandöken, şunları dile getirdi: "Kurban Bayramı'nı yağışlı bir mevsimde kutlayacağız. Bayram ziyaretlerine gidip gelirken bu yağışlı havalara ve yollara oldukça dikkat etmeliyiz. Tüm sürücülerimizin hava durumu uyarılarını takip ederek, sis ve yağmurlu havalarda meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli olmakla problemleri ortadan kaldırabiliriz. Mutlaka araç bakımı yaptırınız, zincir ve çekme halatını araçlarınızda bulundurunuz ve aracınızın antifriz, yağ, su gibi eksiklerini gidermeden yola çıkmayınız."
Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyen Palandöken, "Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Son 10 yılda nüfus yüzde 9, sürücü sayısı yüzde 55, motorlu araç sayısı ise yüzde 72 oranında artarken, trafik kazaları ise yüzde 121, bu kazalardaki yaralı sayısı ise yüzde 55 oranında artmıştır. Ölü sayısında ise yüzde 27 oranında bir azalış görülmektedir. Kişisel sorumlulukların bilincine varıp kurallara uymada göstereceğimiz başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir. Bu başarının sağlanması küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanacak ve yaşam boyu sürecek bir trafik eğitim çalışması ile mümkündür." sözlerini kaydetti.

Milli Gazete