logo

Mısır, Gazze'ye malzeme ve yakıt girişine izin verecek

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Etme Komisyonu Başkanı Muhammed el-İmadi, Mısır'ın Katar tarafından finanse edilecek projeler için gerekli malzemelerin Gazze'ye girişine izin verme kararı aldığını açıkladı.
İmadi, yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye inşaat malzemesi girişinin başlayacağını bildirdi. İmadi, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Gazze'ye gönderilecek inşaat malzemelerinin Gazze ve Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan girişinin kolaylaştırılması için talimat verdiğini belirtti.
Katar'ın Gazze'nin yeniden imar edilmesi için 254 milyon dolar ayırdığını kaydeden İmadi, bu bütçenin özellikle yol yapımı ve tarımsal faaliyetler için kullanılacağını kaydetti.
İmadi, Katar'ın Filistin hükümeti tarafından hazırlanan proje kapsamında Gazze'de gerçekleştirmek üzere, protez alanında tam teşekküllü hastahane ve ilk etabında bin konutluk yerleşim yerini seçtiğini dile getirdi.
Katar'ın vaatlerini yerine getireceğini savunan İmadi, ''birkaç gün içinde Gazzelilere başka sürprizlerinin de olacağını'' söyledi.
-Gazze'ye yardımlar devam edecek-
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Katar'ın elektrik üretimi için yaptığı yakıt yardımının Gazze'ye girişine izin verilmesi yönünde karar çıkarttığını söyleyen Muhammed el-İmadi, nisandan bu yana Süveyş Limanı'nda bekletilen bütün yakıtın 5 günde Gazze'ye taşınacağını kaydetti.
Milli Gazete