logo

Kazakistan 500 büyük işletme açacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 2020 yılına kadar 500 büyük işletme açmayı planladıklarını belirterek, ''Toplamda 56 milyar dolarlık yatırım ve 1,5 milyon kişi için istihdam sağlayacak. Bu program için inceleme yapılmış, finansman da ayrılmış'' dedi.
İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin son yıllarda gelişme gösterdiğini anlatan Nazarbayev, ''İki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 80 arttı. Geçen yıl sonu itibariyle 3,5 milyar dolara ulaştı, bu yıl birinci yarıda yüzde 50'lik artış gözlemliyoruz, 2,5 milyar dolar oldu. ortak koyduğumuz hedefle ticaret hacmini 10 milyar dolara yükseltmek istiyoruz'' diye konuştu. 

Kazakistan'ın petrol, doğalgaz ve yeraltı zenginliklerinin yanı sıra ülkede sanayileşme programlarının hızla devam ettiğini belirten Nazarbayev, ''2020 yılına kadar 500 büyük işletme açmayı düşünüyoruz. Toplamda 56 milyar dolarlık yatırım düşünülüyor. Toplamda 1,5 milyon kişi için istihdam sağlayacak. Bu program için inceleme yapılmış, finansman da ayrılmış'' dedi.