logo

İşaret diline standart geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, işitme engelliler için çıkardığı Türk İşaret Dili Sözlüğü’nün ardından, işaret dili tercümanları da ülke genelinde yapılacak sınavla standartlaştıracak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu (TDK) işitme engelliler için ortak bir çalışmaya imza atıyor. Aile Bakanlığı’nın öncülüğünde yapılacak Türk İşaret Dili Sınavı ile artık dil tercümanları tüm ülkede tek dili konuşacak. Bu çalışma sayesinde ülke genelinde ayrı ayrı uygulamalara son verilirken işitme engelliler için bir engel daha kalkmış olacak.

Son başvuru 21 Eylül'de

Bakanlık, işaret dili tercümanı sertifikası sınavına son başvuru tarihini 21 Eylül olarak belirledi. Başvurularını İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne yapacak olan adaylar Bakanlık tarafından başvuruların değerlendirilmesinin ardından, tarihi daha sonra belirlenecek olan Türk İşaret Dili Tercümanı Sınavı’na katılmaya hak kazanacak.

Sınavda başarı gösterenlere Bakanlık onaylı “İşaret Dili Tercümanlığı Sertifikası” verilecek. Sınav Türkiye’de bir defaya mahsus açılacak.