logo

Türkiye bayramı yollarda geçirecek

Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kala, bayram tatiline ilişkin hazırlıklar yoğunlaştı. Birleştirme olmamasına karşın bayramı şehir dışında geçirmek isteyenler için gerekli önlemler alınırken, bu bayramda yaklaşık 2 milyon kişinin yollara çıkması bekleniyor.

İstanbul otogarlarında Ramazan Bayramı hareketliliği şimdiden başlarken, biletlerin büyük ölçüde tükendiği bildiriliyor. Bayram tatili dolayısıyla otobüs firmalarındaki doluluğun yüzde 100'e ulaştığı, bayram süresince 30 bin seferle 1.5 milyon yolcunun otobüslerle taşınmasının hedeflendiği belirtiliyor. Bayramda yurt dışına çıkışta otobüs tercih edenlerin sayısının da arttığı, çevre ülkelere otobüs seferleri düzenleyen firmalarda da doluluğun yüzde 100'lere çıktığı kaydediliyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, yurt içinde yoğunluğun artmaya başladığını ifade ederek, ramazanla birlikte İstanbul Otogarı'nda günlük 1400 civarında olan sefer sayısının 2 bin dolayına çıkacağını belirtti. Bazı firmalar ek seferler koyarken, Karadeniz ve Ege bölgesi seferlerinin yoğun talep gördüğü ifade edildi.

Milliyet