logo

Binaları Rüşvetle 'sağlam' yaptılar

Van’da geçen yaşanan depremlerde hasar gören binalarla ilgili düzenlenen raporların “rüşvet karşılığı” değiştirildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada 10 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde hasar gören binalarla ilgili hazırlanan hasar tespit raporlarının, Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli bazı memurlar tarafından “rüşvet karşılığı” değiştirildiği iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da, ”Şu ana kadar yapılan incelemelerde, 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı tespit edilmiştir” denildi. Açıklamada, valilik makamına yapılan ihbarlar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne talimat verildiği ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izni ile operasyona başlandığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan ihbarda, bir takım şahısların organize bir şekilde hareket ederek, rüşvet almak suretiyle bilgisayar sistemi üzerinden binaların AFAD tarafından yapılan hasar durumlarını değiştirdikleri belirtilmiştir. Bu ihbar üzerine başlatılan soruşturmada ’rüşvet ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işledikleri iddiası ile 7’si İşkur elemanı 10 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştır.

Milliyet