logo

Sınav ücretleri kredi kartıyla ödenebilecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınav başvurularında adayların sorun yaşamamaları için çalıştıklarını belirterek, ''Bankaya gitmeyi en aza indirmemiz gerekir. Kredi kartı üzerinden ödeme almayı düşünüyoruz'' dedi.


Sınav ücretleri yatırılırken adayların şu anda internet üzerinden bankadan transfer yapılabildiğini belirten Demir, ''Herkesin hesabında parası olmayabilir ama bir kredi kartı varsa o kartın numarasını vererek uçak bileti alır gibi, alışveriş yapar gibi ücretini yatırabilecek. Bunu kısa sürede yapacağız'' dedi.

ÖSYM'ce yapılan sınavlara başvuruların internet üzerinden yapıldığını anımsatan Demir, ''Maalesef adaylar başvuru süresi içerisinde başvurularını yapıp bitiremiyorlar. Başvurular bittikten sonra 'Ben başvuru paramı yatırmıştım, başvurumu yapamadım' diyorlar. Orayı çözmemiz gerekir. Para yatırmayla başvuruyu eşleştirmememiz gerekir. Bankaya gitmeyi en aza indirmemiz gerekir. Kredi kartı uygulaması düşünüyoruz şu anda. Kredi kartı üzerinden ödeme almayı'' diye konuştu.

Sınav ücretinin nakit yatırılması halinde adayın bankaya gitmesi gerektiğini söyleyen Demir, bunun da aday için zaman kaybı olduğunu belirtti.

Milli Gazete