logo

Kayıt zamanı bağış alan 3 bin okul var...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 42 bin 500 okulda tek tek inceleme yaptırdığını, kayıt zamanı bağış parası alan okul sayısının yaklaşık 3 bin civarında olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Bakanlık’tan alınan bilgiye göre, MEB, uzaktan eğitim yoluyla 81 bin 600 öğrenciye okul yöneticilerine 4 günlük eğitim verdi. Dinçer de eğitim sürecine katılan yöneticilere video konferans sistemiyle açıklamalar yaptı. 
Genelgeyle okullara bağış alınmasını değil, kayıt zamanında bağış alınmasını yasakladığını belirten Dinçer, “Şimdiden söylüyorum, okullara kayıt zamanı bağış alınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu sene genelge göndermeyeceğim. Ama kayıt zamanı bağış alan hem okul aile birliği yöneticilerine hem de okul yöneticilerine yine de hesap soracağım” diye konuştu. Dinçer, “Kayıt zamanı, usulsüz bir şekilde makama dayalı gücünüzü kullanarak kimseden para alamazsınız. Hele hele kendi bölgenizde olmayan çocuğa ‘kayıt parası verdi’ diye kayıt yaptırmaya, kendi bölgenizde olan çocuğu da ‘kayıt parası veremedi’ diye kayıt yapmamaya hiç hakkınız yok” ifadesini kullandı. 
Hürriyet