logo

AKRA FM’e 'Tüketiciye Saygı' ödülü

Tüketiciler Birliği tarafından bu yıl 12'nci kez düzenlenen "Tüketiciye Saygı: 2001” ödülleri sahiplerini buldu. Tüketiciler Birliği tarafından, Toplumsal gündemi belirleyen istikrarlı, cesur, objektif yayın çizgisinin yanında tüketicinin bilgilendirilmesi önceleyen zengin içeriği” nedeniyle AKRA FM’in Gündem Ekonomi programı, Tüketiciye Saygı: 2011 Radyo Programı dalında ödüle layık görüldü.

 

Ödül törenine katılan AKRA FM Genel Müdürü Naim Güleç, “Toplumun doğru şekilde bilgilendirilmesini ve bilinçli tüketicilerin artmasını çok önemsiyoruz. AKRA FM’de başta gazlı içecekler ve cipsler olmak üzere insan sağlığını tehdit eden hiçbir ürünün reklamına yer verilmemektedir. Diğer radyolara nazaran Türkiye’nin doğal ve sağlıklı beslenme konusunda en duyarlı dinleyici kitlesine sahip radyo olduğumuzu rahatlıkla ifade edebiliriz” dedi.   

 

Gündem Ekonomi programını sunan Mehmet Canıtatlı ise “Bu ödül tüketici bilincinin yaygınlaşması adına yaptığımız mücadelenin bir yansımasıdır. Yayıncı olarak sorumluluğumuzu bir kat daha arttı. Tüketici lehine olacak bilgi ve girişimlerin, program aracılığıyla kamuoyuna yansıtılması vazifemiz devam edecek” diye konuştu.

 

Ödül töreninde konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, "Bu yıl 12. kez verilen Tüketiciye Saygı Ödülü, sivil toplum tarafından verilen yegâne tüketici ödülü olup geleneksel bir nitelik kazanmıştır. Bu ödüller, tüketici hakları alanında çalışma yapan kişi ve kuruluşlar tarafından 'Tüketici Oscarları' olarak nitelendirilmektedir" dedi. Ödül alanları kutlayan Kaya, "Ödül kazanan kişi ve kuruluşları ortaya koydukları çalışmaların ülkemiz tüketici hareketine olumlu katkı yapacağı kanaatiyle bu çalışmaların diğer kişi ve kuruluşlar için olumlu ve yol gösterici örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan 'Tüketiciye Saygı: 2011 Yılın Firması' kategorisinde hiçbir firmanın ödüle değer bulunmaması dikkat çekti.

AKRA FM