logo

'Reklâm ve dizilerde bilinçaltı mesajlar veriliyor'

Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen, reklam ve dizilerde verilen bilinçaltı mesajların, çocuk gelişimi ve insanlar üzerinde etkili olduğunu söyledi.
Bilinçaltı mesajların, reklâm şirketleri tarafından sıkça kullanıldığını belirten Bilgen, Türkiye'de bu konuyla ilgili yeterli takibin yapılmadığını ifade etti. Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen oldu. Çeşitli televizyon kanallarında yaptığı programlarla tanınan Bilgen, 'Medya Yoluyla Çocuklarımıza Verilen Gizli Mesajlar' konulu bir söyleşide reklâm ve dizilerde verilen bilinçaltı mesajların çocuk gelişimi ve insanlar üzerindeki etkiyi örneklerle anlattı.
Bir insana yaptırılmak istenen fiil ya da düşüncenin bilinçaltı mesajlarla insanların beyinlerine işlendiğini kaydeden Bilgen, "Örneğin sigara içenler, kahveyi ve sigarayı ayrılmaz bir bütün olarak görür. Şu anda bu salonda kahve kokusu hissedilsin, hemen sigara kullananlar sigara içme hissi duyar. Bilinçaltı mesajlar olumlu şeyler için kullanılırsa zararı yok. Ancak insanların değerleriyle oynanarak, cinsellik ön plana çıkartılarak veriliyorsa bunlara dikkat etmek gerekir." diye konuştu.
Millî Gazete