logo

Dünya Helal Forum’unun 7'ncisi Malezya'da toplanacak

''Dünya Helal Forumu'' kurucusu Hajah Jumaattun Azmi, helal indeksinde yer alan 200'den fazla şirketin, bugün 100 milyar dolarlık bir değere ulaştığını belirtti.
Azmi, 30'dan fazla ülkeden akademisyen, iş adamı, kanaat önderi ve hükümet yetkililerinin katılacağı ''Dünya Helal Forumu''nun 7'ncisinin, 2-3 Nisan 2012 tarihleri arasında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da toplanacağını bildirdi.

Hajah Jumaattun Azmi, forumda İslami değerlere uygun ürün ve hizmet üretiminin şartlarının tartışılacağını dile getirerek, dünyada Müslüman nüfusun hızla arttığını, Müslümanların eğitim ve gelir düzeyinin de yükseldiğini ifade etti. Azmi, ''Müslümanlar artık kaliteli ürün, kaliteli hizmet talep ediyor. Bunların da İslami değerlere uygun olmasını bekliyor. Dünya Helal Forumu da işte bunun gerçekleştiğini görmek istiyor'' şeklinde konuştu.
Standartlar ve sertifika uygulamalarının tartışıldığına dikkati çeken Azmi, ''Fakat bu arada 'Müslüman kimlik' daha kompleks boyutlar kazanarak yeniden doğdu. Bir ürünün paketindeki helal logosu veya etiketi, artık daha seçici olan tüketicileri o malı almaya sevk etmeye yetmiyor. Yeni Müslüman nesiller daha fazla şeffaflık, daha ahlaklı üretim süreci ve ürünle ilgili tanıtımlarda dürüstlük bekliyor. Tüketiciler ürünle duygusal bağlantı kurmak istiyor'' dedi.
Hajah Jumaattun Azmi, foruma Türkiye, Malezya, Kuveyt, Çin, Rusya, İtalya, Avustralya, Endonezya ve Hindistan'ın da aralarında olduğu 30'un üzerindeki ülkeden binin üzerinde delege ve konuşmacının katılacağını söyledi.
Azmi, bu yılki forumun temasının ''İlham et-yenilik getir-yatırım yap'' olacağını kaydederek, forumun büyük sponsorunun da bir Türk firması olacağını açıkladı.
''Dünya Helal Forumu''nda bu yılın başlıca gündem maddelerinin, ''helal ticareti kolaylaştıracak bir helal para birimi'', ''helal tüketim pazarlarındaki trendler'', ''İslam ve küreselleşme'', ''uluslararası ticaret'', ''medya-eğlence sektörü'', ''eğitim'', ''çevre'' ve ''yoksullukla mücadele'' olacağını belirten Azmi, helal ürün ve hizmet pazarında, SAMI (Socially Acceptable Market Investments - Toplumca Makbul Pazar Yatırımları) helal indeksinde yer alan 200'den fazla şirketin, bugün 100 milyar dolarlık bir değere ulaştığını söyledi.
MİLLİ GAZETE