logo

YGS'ye 'kırmızı kutu'

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir "Bu yıl YGS'nin daha hızlı değerlendirilebilmesi için cevap kağıtlarını 'kırmızı kutu' dediğimiz kutularla ayrı olarak ÖSYM'ye taşıyacağız" dedi. 
Sınavlara yönelik güvenlik önlemleri konusunda bilgi veren Prof. Demir güvenlik tedbiri olarak uygulanan ve cep telefonuyla iletişimi kesmeye yardımcı olan jammer kullanımının sınavlarda uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine "Sınavın yapılacağı 98 bin salonun her birine bir jammer koyduğunuzu düşünün, çok ciddi bir maliyeti var ve sadece 160 dakika kullanıyorsunuz. Böyle bir yatırım yapıyorsunuz ve 160 dakika kullanıyorsunuz. Binalarda yapalım dediğinizde, o zaman ne kadar etkin olduğu tartışması söz konusu. Bu konuda hâlâ arayış içerisindeyiz" dedi. 
SÜREÇ HIZLANACAK 
"Bu yıl sınavın daha hızlı değerlendirilebilmesi için cevap kâğıtlarını 'kırmızı kutu' dediğimiz kutularla ayrı olarak ÖSYM'ye taşıyacağız" diyen Demir, bu sayede tüm sınav evrakını açmayacaklarını söyledi. "Sadece cevap kâğıtlarının kutularını açıyoruz. Bu bize sonuçları açıklamada bir haftaya kadar avantaj sağlıyor. Daha önceden tüm sınav evrakı birlikte geliyordu" şeklinde konuştu. 
SABAH