logo

Kıbrıslı liderler yarın bir araya gelecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas doğrudan müzakereler çerçevesinde yarın yeniden bir araya gelecek. Yarınki görüşmenin ana merkezinde mülkiyet başlığı yer alacak. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yarın ve 28 Şubat'ta yapılacak görüşmelerin ardından son durumla ilgili bir rapor hazırlayacak.
Rum basını, BM'nin bir uzman atayarak, tarafların müzakerelerin başından beri mülkiyet konusunda sundukları tezler üzerinde çalıştığını, bu uzmanın müzakerelerin bir aşamasında bazı köprü kurucu öneriler sunmasının beklendiğini yazdı.
Öte yandan Politis, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs raporunun Mart ayı başında, yani liderlerin iki görüşmesinin tamamlanmasının ardından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmasının söz konusu olduğunu iddia etti. Gazete, Ban'ın raporunda, Kıbrıs'taki liderlerle 2010 yılından itibaren gerçekleştirdiği görüşmelerden, danışmanlarının liderlerle yaptıkları görüşmelerden, müzakerelerde varılan uzlaşı noktaları ve uzlaşılamayan konulardan bahsetmesinin beklendiğini yazdı.
HABER7