logo

Bulgar rejiminin amacı etnik temizlikti

Bulgaristan'da komünizm döneminde Türk ve Müslümanlara karşı yürütülen asimilasyon kampanyasını kınayan parlamento kararının mimarı eski Başbakan İvan Kostov, "Bulgaristan komünistleri bile, insan hak ve özgürlüklerine karşı büyük bir suç işlemiş olduklarının artık farkında" dedi. 
Parlamentoda grubu bulunan Mavi Koalisyon'un (SK) Eşbaşkanı olan İvan Kostov, 11 Ocak'ta kabul edilen tarihi bildiriyi değerlendirdi. 
Komünizm dönemi yönetiminin Türklere karşı giriştiği insanlık dışı asimilasyon kampanyasının yıllar sonra Bulgaristan parlmentosu tarafından bir bildiri ile kınanmasının son derece önemli olduğunu belirten Kostov şöyle konuştu: 
"Bildiri parlamentoda büyük bir oy çoğunluğu ile kabul edildi. Bulgaristan Komünist Partisi;nin mirasçısı olan, ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi;nin (BSP) milletvekilleri de bu bildiriyi destekledi. Bu demektir ki; Bulgaristan komünistleri bile, insan hak ve özgürlüklere karşı büyük bir suç işlemiş olduklarının artık farkında. Tüm bunlar günümüzde bu bildirinin değerini büyük ölçüde artırmaktadır "
Konunun doğru bir zamanlama ile gündeme geldiğini ifadeden Kostov "Hep beraber, neredeyse tam oy birliği ile olup bitenlerin tarihsel anlamda doğru tanımını ifade etmiş bulunuyoruz. Böylece kendimiz ve insan haklarını ihlal eden Todor Jivkov;un totaliter rejimi arasında net bir sınır koymuş bulunuyoruz" diye konuştu.
MİLLİ GAZETE