|

CANLI DİNLECANLI DİNLE

gıda güvenliği Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Gıda güvenliğinde yeni dönem
"Gıda güvenilirliği sistemi"ne göre çiftlikten çatala, tarladan sofraya gıda güvenilirliği"ni öngören yönetmeliklerle, artık ürünlerdeki problemin sorumlusu sadece satıcı olmayacak. Yeni düzenleme sayesinde tüketici, satın aldığı mamül ve ürünün nerelerden geçerek tezgaha ulaştığını bilecek.

Şişmanlatan gıdaya dozaj ayarı
Yeni gıda yönetmeliğiyle marketten alınan paketli ürünün üzerinde günlük alınması gereken miktar da yazılacak. Bu uygulamayla tüketici kendi kendinin diyetisyeni olacak, obezitenin de önüne geçilecek ABD'nin sağlık harcamalarında ilk sıraya yerleşen Türkiye'nin de gelecekte mücadele edeceği hastalıklar arasına giren obeziteye karşı yeni gıda yönetmelikleriyle savaş başlatılıyor.

Türkiye gıda güvenliğinde 36. sırada
THE Economist dergisi, araştırma birimi Economist Intelligence Unit hazırladığı “Küresel Gıda Güvenliği Endeksi”yle “Hangi ülkelerin gıda açısından en güvenli, hangi ülkelerin risk altında olduğunu” ortaya koydu.

Gıda güvenliği önemli bir konu
Toksik gıdalar-kanser ilişkisi, mikroplarla kirlenmiş gıdalar-bulaşıcı hastalıklar bağlantısı, parazit bulaşmış besinler-paraziter hastalıkların ortaklığını biz henüz yeni yeni öğreniyoruz. Yeni öğreniyoruz ama, bu hayatımızı doğrudan etkileyen bir konu. Ve gıda güvenliğimizi sağlamak için, hep birlikte ve son derece titiz çalışmalıyız.

Kanada’da 4 milyon kişi yeterli gıdaya ulaşamıyor
Kanada’da gıda güvenliği sorununun her geçen gün büyüyerek arttığı ve 4 milyon kişinin sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşamadığı bildirildi. Toronto Üniversitesi bilim adamlarından Valerie Tarasuk, Andy Mitchell ve Naomi Dachner’ın Kanada Sağlık Araştırmaları Enstitüsü için gerçekleştirdikleri çalışma, enstitü tarafından kamuoyuna açıklandı

Gıda güvenliği yoksa kanser kaçınılmaz
Bir ‘kanser salgını’ sorunumuz var! Hem de ciddi ölçüde. Üstelik sorun sadece bizim sorunumuz da değil. Küresel bir sorun. Birinci ve öncelikli nedeninin de “yiyip içtiklerimiz” olduğundan hiçbirimizin şüphesi yok.

Bursa’da 'Gıda Güvenliği' konferansı
Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği (BİKAÇED), kişisel ve toplumsal gelişime katkısı bulunan, kritik ve analitik düşünme, ilim, kültür, ahlâk, çevre, helal ve sağlıklı gıda gibi farklı alanlarda gerçekleştirdiği konferanslar serisine devam ediyor.

AB gıda güvenliğinde çıtayı yükseltiyor
Avrupa Birliği gıdada yeni bir dönemin kapısını açtı. Besin değerinden içerik anlatımına, hayvanların nasıl kesildiği ve yakalandığına kadar getirilen kurallar hem Türkiye’nin kendi yurttaşlarının gündelik yaşam kalitesini yükseltmede hem de AB üyeleri ile ticaretinde asgari bir zorunluluk olacak.

Gıda güvenliği için bilgi kirliliği uyarısı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, her doğal ürünün organik ve güvenli olmadığını bildirdi. Gıda güvenliğinin genellikle kalite ile karıştırıldığına değinen Erginkaya, sağlık problemi oluşturmayan ürünleri güvenli kategorisinde değerlendirdiklerini aktardı.

'İsraf' dünya genelinde gıda güvenliğini tehdit ediyor
Kanada'da yapılan bir araştırma, dünyada üretilen gıdanın yüzde 20'sinin israf, aşırı tüketim ve bozulma nedeniyle ziyan olduğunu ortaya koydu.