|

CANLI DİNLECANLI DİNLE

iş kazası Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
'6 ayda 404 insanımızı iş kazasında kaybettik'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılı ocak-mayıs döneminde iş kazalarında 404 işçinin hayatını kaybettiğini, bunların büyük bölümünün 30-35 yaş aralığında olduğunu söyledi.

36’sı çocuk 715 kişi iş kazası kurbanı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) verilere göre, iş kazalarından kadınlar, çocuklar, erkekler hemen herkes nasibini aldı. 2013’’ün sekiz aylık diliminde en az 715 işçi hayatını kaybetti.

Yeni iş sağlığı ve İş güvenliği paketi açıklandı
Üç yıl içinde iş kazası olmayana 1 puan prim indirimi gelecek. İşveren, ölümlü iş kazasında kusurlu bulunursa 2 yıl kamu ihalelerine giremeyecek. Madenlerde çip sistemi zorunlu olacak. Fosforlu hayat hattı kurulacak

Patron iş kazasında cezadan kaçamayacak
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, işçilere iş güvenliği konusunda eğitim vermeyen, gerekli önlemleri almayan veya iş disiplinini sağlamayan işyeri sahiplerinin işçilerin kusuruyla kaza olması halinde bile, ‘taksirle yaralamadan veya öldürmeden’ ceza almaları gerektiğine karar verdi.

Kazanın başkenti İstanbul
İstanbul’un iş kazası bilançosu dudak uçuklattı. Bakan Çelik’in açıkladığı rakamlara göre, 2009’da 8900 iş kazasının meydana geldiği İstanbul’da geçen yıl bu sayı 38 bin 539’a çıktı.

Türkiye'nin İş kazaları tablosu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim Türkiye'de ortalama 100 binde 10 civarında iş kazası gerçekleşirken, Avrupa'da iş kazası ortalamalarının 100 binde 4 olduğunu açıkladı

8 Ayda 1138 işçi öldü!
İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin Eylül ayında açıkladığı rapora göre ilk 8 ayda bin 138 işçi hayatını kaybetti. En çok iş kazası tarım ve orman, inşaat ve taşımacılık sektöründe yaşanırken, iş kazalarının nedenleri arasında en çok servis kazası, ezilme, düşme ve elektrik çarpması görülüyor.

Mevsimlik işçilerin tehlikeli yolculuğu
Yaklaşık 3 milyon mevsimlik tarım işçisinin Güneydoğu illerinden ‘tehlikeli’ yolculuğu başladı. Önce Doğu’dan Batı’ya ardından Karadeniz’e doğru yol alan işçiler, evlerinden aylarca uzakta, sosyal güvencesiz ve yevmiye karşılığı çalışıyor. Bindirildikleri kamyonet ve römorklarda taşınan işçilerin çoğunlukla Şanlıurfa ve Mardin’den başlayan yolculukları, onlar için ‘ölüm’ yolculuğu oluyor.

Çok tehlikeli sınıftaki işyerlerine teşvik
SGK, çok tehlikeli sınıfta yer alan ve önceki 3 yıllık dönemde ölümlü veya sürekli iş görmezlikle sonuçlanan iş kazası yaşanmayan işletmelerde işsizlik sigortası işveren payını yüzde 1’e düşürme yönündeki teşvik uygulamaya hazırlanıyor.