|

CANLI DİNLECANLI DİNLE

organik tarım Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Organik tarım üretimi beş kat arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarım faaliyetlerinin 1980'de başladığını belirterek, "İlk yıllarda sadece 8 ürün organik olarak üretilirken bu oran 2016'da 238'e ulaşmıştı" dedi.

Organik tarım ikiye katladı
Üreticiler, zahmetli ve maliyetli olmasına karşın günden güne organik tarımı seçiyor. Organik tarımda üretim bir önceki yıla oranla yüzde yüz arttı. Geçen yıl 42 bin çiftçi, organik 190 bin ton meyve, 92 bin ton buğday ve 29 bin ton sebze üretti.

Organik ürünlere talep hızla artıyor
Doğal yaşam trendinin yaygınlaştığı günümüzde gıdada da organiğe yöneliş var. Organik tarım, hormon, genetiği değiştirilmiş organizma, sentetik gübre gibi doğal olmayan şeylerin kullanımını reddeden bir tarım yöntemi.

Kimyasal gübre organik tarımı bitiriyor
Miras yoluyla parçalanan araziler tarım alanlarımızı küçültüyor. Küçülen bu alanlarda üretim yapan çiftçiler, daha fazla kazanmak için kimyasal gübre ve ilaç kullanıp toprağı kirletince Türkiye organik tarımda istediği ilerlemeyi sağlayamadı. Yetkin, çiftçinin organik yerine verimi yüksek hibrid tohum ve kimyasal gübre kullanımını tercih ettiğini söyledi.

Organik tarımın geleceği parlak
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarımın son yıllarda çok hızlı bir şekilde geliştiğini bildirerek, Organik Tarım Araştırma Enstitüsü ile Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) verilerine göre ...

Organik tarımda üretim 1 milyon tonu aştı
Kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime her aşaması kontrol edilen tarımsal üretim biçimi olan organik tarıma yönelik talep artışına bağlı olarak üretim de katlanarak artış gösteriyor.

Organik tarım 10 yılda 5 kat arttı
Türkiye'de organik tarım üretimi yıllar itibarıyla artarak, 10 yılda 5 kat yükseldi ve 2 milyon 217 bin 55 ton oldu. Her geçen gün artan organik ürünlere talep, bu alanda tarım ürünleri çeşidinin ve miktarının artmasında etkili oldu.

GAP'ın yeni gözdesi organik ürünler
Güneydoğu'da üreticiler, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin yönlendirmesi ve tarımsal destekler sayesinde bölgede organik tarıma yönelerek, iç ve dış pazar potansiyelini kullanmak istiyor.

Endonezya'da organik tarım çalışmaları
Kalimantan Adasının Nanga Tayap bölgesindeki çiftçiler bahçelerinde organik tarıma yoğunlaşarak doğal malzemelerden yapılan fide saksılarını ürün verimini artırmak için kullanılıyor.