İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:40 Akşam19:22 Yatsı20:41 İmsak05:35 Güneş07:00 İşrak07:40 Öğle13:17
Hava - Hava durumuAçık 14°C Nem %71
Türkçe
9 Ramazan 1445 19 Mart 2024 Salı
9 Ramazan 1445
Öğle
13:17
İkindi
16:40
Akşam
19:22
Yatsı
20:41
İmsak
05:37
Güneş
07:02
İşrak
07:40
Giriş Yap

İnovasyon liderleri 6 özellikle öne çıkıyor

09.02.2018    |

Başarılı bir şirketin temelinde inovasyon vardır. Greg Satell, inovasyonu, “İnsanların önemli sorunlara yeni çözümler üretmesi” olarak tanımlıyor ve “Tabi ki, inovasyona giden ‘tek bir doğru yol’ yok” diyor.

Greg Satell, dev organizyonlardan start-up’lara inovasyon temelli tüm şirketlerin 6 ortak özelliğinin olduğunu söylüyor ve bu özellikleri şöyle tanımlıyor:

1. SORUNLARI ORTAYA KOYUN

Çoğu insan inovasyonun büyük bir fikirle başladığını düşünür, oysa gerçek olan, inovasyonun büyük bir sorunla başladığıdır. Çözüme ihtiyaç duyan büyük bir sorunla. İnovasyon liderleri de sorunları beklemeyen; ama sorunları arayıp bulan insanlardan oluşuyor. Dolayısıyla akıllı insanları işe alıp, geliştiriciliği desteklemek yeterli değil. Bir organizasyonun inovatif olması için, sorunları bulmak için ne yaptığınız önemli.

2. YETENEKLERİNİZE, STRATEJİNİZE VE KÜLTÜRÜNÜZE UYUMLU SORUNLAR SEÇİN

İnovasyon stratejilerinizin yeteneklerinize, şirket stratejinize ve kültürünüze uygun olması gerekir. Başka biri için başarılı olan bir yaklaşım, sizin için de başarı getirecek anlamına gelmiyor. Sizin kendi inovasyon senaryonuzu yazmanız gerekiyor.

3. KARŞILAŞTIĞINIZ SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEBİLECEK İNOVASYON STRATEJİLERİNİ BELİRLEYİN

Genellikle, sanki her sorun aynıymış gibi, inovasyonu tek bir bütün gibi düşünürüz, ama aslında durum böyle değil. Laboratuarlardan şirketlere, üniversiteden sokaklara herkes yaptığı işi daha iyi yapmanın yollarını arıyor. Geliştirici düşüncede tekel olamaz. Fakat bu noktada bir sorunla karşılaşıyoruz: İnovasyon nasıl gerçekleşecek? Bilim insanlarıyla mı çalışmalıyız? Kendimize uzman ortaklar mı aramalıyız? İhtiyacımız olan karar vermek için net bir çerçeve belirlemek ve doğru soruları sormak. Sorunu ne kadar iyi tanımladık? Alanımızı ne kadar iyi tanımladık? Önemli olan çözüm üretmek istediğiniz soruna cevap veren bir strateji oluşturmak.

4. YETENEK, TEKNOLOJİ VE BİLGİ EKOSİSTEMLERİNE ULAŞACAK PLATFORMLARI GÜÇLENDİRİN

Geleneksel olarak strateji, yöneticilerin değer zincirlerini optimize ettiği, alıcı ve tedarikçiler arasındaki dengeyi kurduğu, pazarın yeni oyuncularının oluşturacağı tehditleri ortadan kaldırdığı bir satranç oyunu gibi görülür. Oysa bugün, gücün doğası değişti ve avantaj sahibi olmak, kontrol ettiğiniz varlıklara değil, ulaşabildiğiniz varlıklara bağlı. Bu nedenle şirketlerin yetenek, teknoloji ve bilgi ekosistemlerine ulaşacak platformları güçlendirmesi gerekiyor. Şunu unutmayın, ‘kim olursanız olun, dünyanın en akıllı insanlarının birçoğu başkaları için çalışıyor’.

5. İŞBİRLİĞİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURUN

Bir çok kişi, dijital çağın yalnızlığı getirdiğini düşünüyordu. İstediğiniz herşeye internetten ulaşabilirken, ofise neden gidesiniz ki? Oysa tam tersi oldu. Uzaktan çalışma hayatımıza girdiğinden bu yana, yalnız başına iş yapmak daha da zorlaştı. İş birliği ise en büyük rekabet avantajı olarak yükseldi. Bunu anlamak için biliminsanlarına bakmak yeterli. Artık her biri, takım halinde çalışmayı tercih ediyor. Bilimsel makalelerin yazar sayısı 1950’ye oranla dört kat daha fazla.

6. İNOVASYONUN KARMAŞIK BİR İŞ OLDUĞUNU ANLAYIN

İnovasyon son derece karmaşık ve zorlu bir süreç; çünkü başarıları çok sık duysak da, bunların arkasında uzun süreli başarısızlıklar saklanıyor. Çok az sayıda şirketin inovasyon konusunda başarılı olmasının nedeni de bu. İnovasyon, kestirme yollardan ulaşılan, ya da sihirli çözümlere dayanmıyor. Gerçek inovasyonlar ne tek bir olaydan kaynaklanıyor, ne de tek bir insanın ürünü. Düşünceler önemli bir sorunu çözmek için bir araya gelebildiklerinde, gerçek bir inovasyon ortaya çıkmış oluyor.

Dünya

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Dostça Bir Tavsiye
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Dostça Bir Tavsiye
Dostça Bir Tavsiye Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close